Categorieën
Kleding

Hoedenmaker voor u kunnen betekenen

De hoedenmaker is niet dood, hij leeft. En hoe, hoewel de hoed lange tijd wat uit de gratie was geraakt en je nog zelden een hoed in het straatbeeld zag. Toch keert de hoed meer en meer terug. Vintage hoeden zijn bijzonder populair, maar ook de handgemaakte en dus unieke hoeden winnen aan terrein terug. Er is ook anno 2020 een hoed voor elke gelegenheid.

Stoffige imago van de hoed is niet meer

Ja hoor, je kunt nog steeds de bekende vilthoeden die al vormgegeven zijn kopen bij de hoedenmaker, die je overigens ook steeds vaker terugziet in de dorpen en de steden in ons land. Aan de andere kant heb je echter ook moderne petten, zeer trendy bolhoeden en ook gelegenheidshoeden en altijd vanuit de ambacht gemaakt. Het ietwat stoffige imago dat lange periode aan het imago van de hoed kleefde, is weggenomen. Zelfs de oudjes scoren tegenwoordig, zoals de moderne hoeden heel vaak een mix zijn van industrieel, chique en ambacht. Hoeden maken herkenbaar en de kwaliteit die geleverd wordt is net zo goed als die van de eerste hoeden die gemaakt werden. Ook in dat opzicht heeft de hoed niets aan kracht ingeboet.

Hoedenmaker

Hoeden van onder meer haarvilt, wolvilt of van stevig canvas

De materialen van nu zijn anders dan die van toen en van die voordelen maakt de moderne hoedenmaker gretig gebruik. Hoeden kunnen door de vakman die hoedenmaker heet ook in zo goed als alle kleuren geleverd worden. De hoedenmaker laat zich overigens nooit opjagen. Bestel jij een hoed die bij jouw persoonlijkheid past, dan duurt het vaak tussen de twee en drie weken voor je de hoed tot je beschikking hebt. De hoedenmaker worden gemaakt van onder meer haarvilt, wolvilt of stevig canvas en wil je een goed passende hoed, dan zal altijd eerst je hoofdmaat opgemeten moeten worden. Kun je tegelijk ook de kleur, het materiaal en de uitvoering bij de hoedenmaker aangeven.

Voor bij een stijlvolle jurk of passend bij de regenlaarzen

De hoedenmaker biedt ook een mooi aanbod dameshoeden, zeer trendy en stijlvolle hoeden, die zowel bij een chique jurk passen maar die je even goed bij je regenlaarzen draagt. Met een grotere rand en opvallend dessin kan de hoedenmaker maatwerk leveren, zoals er voor elke gelegenheid en elk seizoen een passende hoed beschikbaar is. De hoed is niet dood en is door de moderne hoedenmaker nieuw leven ingeblazen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *