Categorieën
leren

Redenen om Nederlands te leren

Wist je dat er 24 miljoen mensen Nederlands spreken? Wist je dat Nederlands een van de 40 meest gesproken talen ter wereld is en de twaalfde taal op internet? Toch vragen veel mensen die naar Nederland komen om te studeren of te werken zich af of het belangrijk is om de taal te leren. Zelfs als je in Nederland niet verplicht bent dit te doen, heeft het spreken van de taal van een land toch wel veel voordelen.

Meer kansen op de arbeidsmarkt

Om deel uit te maken van de Nederlandse samenleving is het belangrijk dat de Nederlandse taal door iedereen wordt gesproken en geschreven. Het leren van de Nederlandse taal geeft daarnaast meer kansen op de arbeidsmarkt. Vergroot je kansen op een leuke baan met een taalcursus, zoals een NT2 Den Haag. Het is een misvatting dat je overal in Nederland met elkaar Engels kunt praten. In de meeste bedrijven wordt toch nog alleen Nederlands gesproken. 

Sociale contacten

Het is veel makkelijker om met Nederlanders te communiceren en contact te maken als je de taal kent en spreekt. Ook al spreken veel mensen Engels, Nederlanders spreken liever Nederlands met elkaar. Nederlanders hechten er veel waarde aan als mensen de moeite nemen om hun taal te leren. Reken maar op positieve reacties en complimenten als je enkele zinnen in het Nederlands zegt.

Makkelijk te leren 

De Nederlandse taal is eenvoudig te leren met een taalcursus. Je zult merken dat er best veel overeenkomsten met de Engelse taal. Als je de Nederlandse taal spreekt en begrijpt, gaat er een nieuwe wereld voor je open: een wereld van geweldige literatuur, bekroonde films, eigenzinnig theater en absurde humor. Een nieuwe taal leren met andere mensen is een leuke en leerzame ervaring, en het biedt je de kans om geweldige nieuwe vriendschappen te maken. Twijfel daarom ook niet langer en kies voor een taalcursus om goed Nederlands te leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *