Categorieën
reizen

 Rondreis Botswana nodig

Botswana is zonder twijfel een van de beste reisbestemmingen ter wereld. Dit ingesloten land, bekend als het juweel van Afrika, herbergt een grote selectie van dieren in het wild, waaronder de “Big Five” en enkele ongewone vogels en diersoorten. Bovendien is het land gezegend met een veelheid aan exotische topografische kenmerken in combinatie met enorme natuurlijke bronnen. Populaire toeristische attracties zijn onder andere het Chobe National Park, het Moremi Game Reserve en de Okavango Delta. Met zoveel bestemmingen en activiteiten, is hier een gedetailleerde routebeschrijving nodig over hoe je het beste van Botswana kunt zien in 10 dagen. We reden een gehuurde 4×4 en kampeerden altijd op een andere plaats.

 Rondreis Botswana

Dag 1

Begin je avontuur in het historische dorp Serowe, de geboorteplaats van de oprichter van Botswana. Hier vind je verschillende winkels zoals Spar, waar je je voorraad voor de komende twee dagen kan aanvullen. Interessante plaatsen zijn het Khama III Memorial Museum en het Khama Rhino Sanctuary. Op weg naar Gauteng kun je kamperen in het heiligdom of in Kwa Nokeng.

Dag 2

Dag 2 neemt je mee naar het eiland Kubu, dat slechts een paar kilometer verwijderd is van de steden Letlhakane en Orapa. Het eiland staat bekend om zijn droge granieten rotsen met tientallen stenen ruïnes en prehistorische artefacten. Het eiland is een geweldige plek voor epische zonsondergangen en verfrissende zonsopgangen.

Dag 3

Niets is zo opwindend als een rit door de zandpaden van de Gweta-zoutpan, terwijl je het beste ervaart dat Botswana te bieden heeft. Na een paar uur interactie met de natuur, kun je lunchen in de Planet Baobab en kamperen in het Audi Camp

Dag 4

Maak een charterreis over de Okavango Delta voor 1040 rand per persoon. De vlucht van een uur landt in Wimpy voor een snelle ochtendbeet. Maak na het ontbijt een korte wandeling door de delta en overnacht op camping Third Bridge.

Dag 5

Word vroeg genoeg wakker om de zonsopgang in Okavango te bekijken. Na het ontbijt bij de accommodatie bezoek je het bootstation van Mboma voor een eenmalige boottocht naar de binnenlandse delta aan de Mokoro-rivier voor 360 Rand per uur. De reis brengt je naar South Gate waar je kunt overnachten.

Dag 6

Verlaat South Gate vroeg in de morgen en neem een omweg naar het Chobe National Park. De lange zandroute naar Savuti geeft je een voorproefje van wat je kunt verwachten als je aankomt in het park. Na interactie met de “Big Five” van Afrika in het park, kun je in Savuti kamperen.

Dag 7

Chobe National Park is enorm en het zou minstens 3 dagen duren om de beste plekken in het park te verkennen. Breng ook zeker een bezoek aan de Chobe-rivier om wilde beesten, neushoorns en olifanten te spotten. Je kunt kamperen in Ilaha.

Dag 8

Rij langs de Chobe-rivier richting de Chobe Safari Lodge op slechts 40 kilometer afstand. Als je klaar bent met je tour, kun je de middag doorbrengen met genieten van de schilderachtige landschappen op het dek van de Safari Lodge en de verschillende vogelsoorten van dichterbij bekijken.

Dag 9

Maak een laatste boottocht op de Chobe om meer te leren over de verschillende vogelsoorten die elke ochtend naar de rivier trekken. In de Makgadikgadi zoutpannen breng je je laatste fase van de tour door met het bekijken van flamingo’s en andere vogelsoorten in het Nata Bird Reserve. Je kunt de nacht doorbrengen in Nata Lodge.

Dag 10

Na het ontbijt verlaat je Nata om 6 uur en rijdt u via Lephalale en Waterberg naar je startplaats. De meer dan 800 kilometer terugreis naar de hoofdstad zal zeker een aangename ervaring zijn voor degenen die van een roadtrip houden.

Tijd om te vertrekken!

Je kunt niet alles van Botswana binnen 10 dagen zien, maar je zult het beste zien dat het land te bieden heeft binnen de opgegeven periode. Het enige dat je nodig hebt, zijn gedetailleerde aanwijzingen met de beste bezienswaardigheden in Botswana voor een onvergetelijke ervaring en avontuur in een van de laatst overgebleven paradijzen in Afrika.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *