Categorieën
Advies

Voordelen van een gezonde levensstijl 

Wanneer je niet op je gezondst bent, kun je dat meestal merken. Misschien voel je je gewoon niet zo lekker. Het kan zijn dat je je moe en zwak voelt, dat je spijsverteringsstelsel niet zo goed functioneert en dat je verkouden lijkt te worden. Mentaal kan het ook zo zijn dat je je niet kunt concentreren en je angstig of depressief voelt. Een gezonde leefstijl Utrecht kan je helpen om je beter te voelen.

Je levensduur wordt verlengd

Gezonde gewoonten zijn gekoppeld aan een langer leven. Als je op 50-jarige leeftijd nog nooit hebt gerookt, een gezond gewicht behoudt, regelmatig actief bent, een gezond dieet volgt en alcohol matig drinkt, kun je wel tot 14 jaar langer leven. Door zelfs maar een paar van deze veranderingen door te voeren zal je levensduur met jaren toenemen. Wat training betreft kan slechts 11 minuten per dag enkele jaren aan je leven toevoegen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die elke dag 11 minuten matig tot gemiddeld trainen het risico op vroegtijdig overlijden beperken. 

Gebruik je spaargeld voor leuke dingen

Voor een jaarlijks onderzoek is het altijd slim om je huisarts te raadplegen. Dit geldt vooral als je ziet hoe sommige gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, onopgemerkt kunnen ontstaan. Dit betekent dat er geen symptomen zijn Tenzij je wordt onderzocht weet je meestal niet dat je het probleem hebt. Hoe gezonder je bent, hoe kleiner de kans dat je naar een dokter moet. Dit kan je geld besparen door de eigen bijdrage aan medicijnen en andere behandelingen te beperken. 

Voorkom eventuele ziekten

Gezonde gewoonten kunnen het risico op verschillende aandoeningen verminderen. Zo blijkt uit een recent onderzoek dat mensen die gedurende acht weken een regelmatig en gezond dieet volgden (rijk aan groenten en fruit) een lager risico op hart- en vaatziekten hadden. Om ziekten te voorkomen is het dus raadzaam om een gezonde levensstijl te hanteren en bij twijfel altijd een dokter te raadplegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *