Categorieën
sport

Wat is Mindfulness Alkmaar

Mindfulness, tegenwoordig heeft iedereen er wel eens van gehoord. De één vindt het zweverig, de ander is er lyrisch over. Zelfs in de wetenschap worden de positieve effecten van mindfulness ontdekt. Steeds meer behandelingen gebruiken mindfulness technieken, vanwege de bewezen aantoonbare effecten op het herstel en welbevinden van de mens. Zo zweverig is mindfulness dus niet. Maar wat is het dan wel precies?

Wat is mindfulness?

Met mindfulness is er één en al aandacht in het hier en nu, op je eigen bewustzijn. Waar onze aandacht ligt, daar zijn we met onze gedachten. Zeker in de huidige maatschappij zijn we vaak niet in het hier en nu bezig. Je herkent het vast wel dat je de afwasmachine aan het uitruimen bent en in plaats van er bewust mee bezig te zijn wat je aan het doen bent, ben je met je gedachten bij wat je allemaal nog meer moet doen vandaag. Doordat we veel met de toekomst bezig zijn of met het verleden, leven we niet bewust in het hier en nu, dit zorgt vaak alleen maar voor stress. Met mindfulness is je aandacht wel bij het heden. Je richt je bijvoorbeeld op je gedachten, emoties of op lichamelijke sensaties.

Mindfulness-Alkmaar

Wat levert mindfulness op?

Mindfulness is iets wat je moet leren. In het begin zal je merken dat het heel lastig is om je aandacht bij het hier en nu te houden. Je dwaalt misschien steeds af naar weer wat anders. Uit onderzoek blijkt dat mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van het leven en dat er positieve effecten waarneembaar zijn bij het cognitief en neurobiologisch functioneren. Met mindfulness krijg je meer inzicht in je eigen gedachtenpatronen, emoties en gedragingen. Doordat er meer bewustwording is, kan je meer afstand nemen van problemen. En als je traint om meer in het heden te leven, leef je bewuster en geniet je meer intens. Doordat je brein niet langer de hele dag ‘aan’ staat en er allemaal zorgengedachten door heen gaan, hou je meer energie over.

Mindfulness leren

Mindfulness leren in Alkmaar kan door een training, workshop of cursus te volgen. Je krijgt mindfulness oefeningen aangereikt waar je thuis ook mee aan de slag kan. Door een cursus te volgen maak je mindfulness onderdeel van je levensstijl. Je zal merken dat als je het dagelijks weet toe te passen, de kwaliteit van je leven positief verandert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *