Categorieën
Marketing

Wat is SEO ?

In de wereld van vandaag met een groot geschaalde digitalisatie van de midden en kleinbedrijven is een SEO specialist onmisbaar. Doordat zoekmachines tegenwoordig de infrastructuur van het internet zijn is het van belang dat je als onderneming goed te vinden bent. De taak van SEO is om op een aantal zoekwoorden extra goed vindbaar te zijn voor de prospecten. Wat extra goed vindbaar en SEO eigenlijk allemaal is zal je lezen in deze blog.

Wat is SEO nou eigenlijk?

Je ziet tegenwoordig overal SEO voorbij vliegen maar wat houdt dit in? Deze nieuwe term heeft de laatste jaren toetreding gedaan op de markt. SEO staat voor Search Engine Optimization. Het wordt gebruikt door ondernemingen om door middel van organische content, niet-betaald, beter te vinden zijn wanneer mensen trefwoorden zoeken via een zoekmachine. Dat er nu betaald wordt aan bedrijven om SEO te doen is een gehele bedrijfstak die ontstaat is door de zoekmachine.

SEO

Dit komt eigenlijk door de opkomst van de zoekmachine bij de bevolking. Meer en meer mensen maken gebruik van een zoekmachine voor alle vragen gedurende de dag. Nu is het zo dat er meerdere zoekmachines te vinden zijn op het internet maar 95 procent van de zoekopdrachten wordt uitgevoerd via Google. De voorwaarden van de ene zoekmachine zijn natuurlijk anders dan die van de andere zoekmachine. Bij SEO wordt doorgaans gebruik gemaakt van de voorwaarden van Google.

De voordelen op een rijtje

Door een SEO specialist in te huren kan je optimaal gebruik maken van de zoekmachine. Tuurlijk kan je wel betalen voor een advertentie bij een zoekmachine zodat je bovenaan komt te staan. Echter is bewezen dat de gemiddelde consument juist een afkeer heeft aan betaalde advertentie en dus liever op “organische” content klikt. Dat het organische content tegenwoordig niet meer zo organisch is heeft echter geen invloed op het resultaat.

Tegen een lage prijs kan je dus gemakkelijk stijgen binnen de zoekresultaten om zo organisch gevonden te worden. Zoals eerder aangegeven klikken consumenten eerder op organische content mits die op de eerste pagina’s te vinden zijn. Wanneer dit niet het geval is wordt vaak de zoekterm aangepast in plaats van door te zoeken. Wanneer je dus een scala aan trefwoorden linkt aan je website kan je het organisch bereik drastisch vergroten. Op deze manier kan je met SEO tegen relatief lagere kosten een goede advertentie eruit rollen met een breed bereik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *